CipőiparFa és bútoriparCsomagolóiparEgyéb ipar

TEXTILANYAGOK

A textilanyagok széles választékával rendelkezünk, elsősorban cipőipari anyagokat forgalmazunk. Választékunkban találhatóak közbélések, foglaló talpbélések, szárbélések, meleg téli bélések, kasírozott többrétegű cipő bélések. A felsorolt anyagokon kívül divatcikkekkel is foglalkozunk széles dessines színválasztékkal a legkülönbözőbb kasírozott, többrétegű kivitelekben. Néhány speciális terméket külön kiemelünk a következőkben. /cambrelle, megal, stb./

 

MEGAL
Új, anyagában antibakteriális cipő bélésanyag, amelynek alapanyaga a MERAKLON az utóbbi év legújabb rostanyaga. A MEGAL termékek nem felületi kezelést kaptak, hanem a MERAKLON rostok tartalmazzák a gombaölő adalékot.

Előnyei:

  • Rendkívül könnyű A MERAKLON sűrűsége 0, 91, s így a legkönnyebb az ezideig előállított rostok között. Ezáltal a cipő is könnyebb és kényelmesebb.
  • Nagy hőkomfort Az összes rostok között a MERAKLON hővezetése a legkisebb.
  • Nagy lélegző-képesség és tökéletes ellenállás vízzel szemben. A MERAKLON vízzel szemben érzéketlen, szívóképessége gyakorlatilag nulla, a külső nedvességet taszítja, nem szívja fel. Így a MEGAL meggátolja az izzadság képződését.
  • Nagy ellenálló képesség A MERAKLON nagy rugalmassággal, nyúlási és szakítási szilárdsággal és dörzsállósággal rendelkezik. A keletkezett foltok könnyen eltávolíthatók. A MEGAL rendkívül tartós termék.
  • A MERAKLON vegyileg inaktív, nem reagál az izzadság által keletkezett vegyületekre, sőt a baktériumok és gombák keletkezését a SANITIZED kikészítés meggátolja, s allergiamentes.

A MEGAL ideális bélésanyag az egészséges láb érdekében!

CAMBRELLE PLUS/AMICOR Új, továbbfejlesztett Cambrelle termék. A speciális AMICOR Poliamid szálnak köszönhetően baktérium és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik, amely tulajdonságát a termék teljes élettartama során megtartja. A speciális baktériumölő adalék(AMICOR) nem a textil felületén, hanem a szál szerkezetében található. A termék az általánosan ismert Pique textilimitációs mintában gyártódik. Ragasztásához bármely normál EVA alapú ragasztó ajánlott. A SATRA minősítés során az alábbi vizsgálati eredményeket kapták (mellékeljük az eredeti SATRA vizsgálati jegyzőkönyv másolatát).

SZINTETIKUS BÉLÉSANYAG
Megnevezés: CAMBRELLE Plus/AMICOR
Fajta: fehér nem szőtt

Vizsgálati módszer

Tulajdonság

Vizsgálati eredmény hossz. kereszt

Minimum ajánlott érték

PM 27 1993

Vastagság (mm)

0,85

----

PM 29 1992

Szakítószilárdság (N/mm) Szakadási nyúlás (%)

2,8 56

4,5 46

2,4 30

PM 30 1995

Továbbszakító erő (N)

19

11

10

PM 33 1992

Varrási sziládság (N/mm)

3,4

4,4

2,4

PM 31 1997

Kopásállóság

száraz

51 200

51 200

nedves

12 800

12 800

Összegzés: az anyag a vizsgálati eredményei alapján maximálisan eleget tesz a cipőipari bélésanyagokkal szemben támasztott követelményeknek.

 

DuroTech LÉGÁTERESZTŐ membrán béléssel

A DuroTech membránt úgy tervezték meg, hogy a lábat szárazon tartsa, mind a belső izzadságtól, mind a külső nedvességtől. Fizikai és fiziológiai tulajdonságai elérik, vagy meghaladják a piacon kapható hasonló típusok (Goretex, Sympatex stb.) minőségi paramétereit.

Védőréteg az időjárással szemben

Mint minden szigetelő membrán, a DuroTech szigetelő membrán is megakadályozza, hogy a láb nedves legye a külső nedvességtől, esőtől. A legegyszerűbb megoldás erre a célra egy gumi, vagy PVC csizma lenne, ezekben a csizmákban azonban a láb izzad és a nedvesség nem tud eltávozni, így rövid hordás után a láb nedves lesz.

A test hűtése a vízpára távozása során

Az emberi test kétféle módon hűti önmagát. Először is a mozgás, sőt pihenés alatt is nedvesség, izzadság keletkezik. Ez a test természetes reakciója a testben felgyülemlett hő, vagy külső hőforrásból származó hő levezetésére. Másodszor ezt az izzadságot el kell párologtatni, hogy a hűtési folyamat tökéletes legyen. Minél gyorsabb az elpárolgás, annál gyorsabb a hidegérzet. Az elpárolgott izzadságot továbbiakban vízpárának nevezzük.

VÍZPÁRA ELVEZETÉS/MVT (Moisture Vapor Transmission)

Az első generációs szigetelő membránok rendelkeznek a VÍZPÁRA ELVEZETÉS képességével. A membránok mikroszkópikus pórusokat tartalmaznak, melyek elég nagyok ahhoz, hogy átengedjék a vízpárát, de megakadályozzák a nagyobb méretű folyadék-halmazállapotú nedvesség áthaladását.

LÉGÁTERESZTÉS/AP (Air Permeability)

Amit az első generációs membránok nem tudnak, az a LÉGÁTERESZTÉS. A LÉGÁTERESZTÉS a DuroTech különleges tulajdonsága. A DuroTech megfelelő mennyiségű levegőt enged át már kis nyomáson is, amely levegő bekerül a cipőbe, és ott cirkulálni tud, egyúttal lehetővé teszi, hogy a nedvesség vízpára formájában távozzon, ugyanakkor a folyékony, víz-halmazállapotú nedvesség bejutását megakadályozza.

Mik e tulajdonság előnyei?

A víz gyorsabban párolog el az edényből – egyéb körülményeket azonosnak feltételezve – ha az edény felett a levegő szabadon mozog. A levegő, mint a pára hordozója funkcionál. Ugyanezen az elven működik a DuroTech membrán. Amennyibe a légáteresztés nem funkcionál, a testnek annyira fel kell melegednie, hogy a nedvesség elpárologjon, és akkora túlnyomás keletkezzen, ami a párát keresztülvezeti a lábbelin. Az elmondottaknak megfelelően egy első generációs VÍZPÁRA ELVEZETÉSRE (MVT) képes membrán alkalmazása esetén a testnek nagy mennyiségű hőt és párát kell fejlesztenie, hogy a kipárolgás folyamata meginduljon. A DuroTech membrán lehetővé teszi a LÉGÁTERESZTÉS-t úgy, hogy a testnek nem kell az elpárolgás érdekében túlhevülni. A DuroTech száraz és tökéletes komfortérzetet biztosít. A szél nem befolyásolja a DuroTech működését.

DuroTech

A száraz érzésért nem kell izzadni!

Céginformáció
Elérhetőség
Ragasztóanyagok
Cipőipari kikészítőanyagok
Felső és bélésbőrök
Textilek
Kéreg és kaplianyagok
Latex habok és talpbélésanyagok
Műbőrök
Talplemezek és előformázott talplemezek
Formaleválasztók és formalemosók
Szilikonok és tömítőmasszák

Copyright 2002 PORTICO KFT - Design: Webdirekt Internet Communication Ltd.